Vrijwilligers geslaagd voor EHBO-training

Twaalf vrijwilligers van de afdeling leszwemmen, waterpolo en wedstrijd zijn zaterdag 16 maart geslaagd voor de door AZL georganiseerde EHBO-cursus. 
Vrijwilligers van alle afdelingen konden gratis deelnemen aan deze EHBO-training, dankzij de sponsor- en subsidiebijdragen die vorig jaar zijn ontvangen. 

De cursisten hebben geleerd hoe ze iemand kunnen reanimeren, met én zonder gebruik van de Automatische Externe Defibrilator (AED). 
Daarnaast hebben de deelnemers geoefend met het o.a. het aanleggen van een drukverband, het uitvoeren van de stabiele zijligging en de greep van Heimlich.

Wanneer zij volgend jaar ook aan de herhalingslessen deelnemen, krijgen ze extra oefeningen, waarmee zij het certificaat EHV-A kunnen halen. 
Daarmee hebben ze het niveau van allround EHBO-er gehaald. De cursisten zijn nu geslaagd voor het certificaat BLS-A. 

Veiligheid is een van de speerpunten van het bestuur. Goed opgeleide vrijwilligers met EHBO-kennis zijn niet alleen belangrijk in en rond het zwembad. 
Vrijwilligers met EHBO of BHV-kennis dragen ook bij aan een veilig sportklimaat en vergroting van het veiligheidsbewustzijn door te oefenen en te signaleren.

Het bestuur feliciteert Rebecca, Thomas, Tim, Max, Ron, Gert, Nadine, Mildred, Janine, Marjon, Nikki en Ton met het behalen van jullie diploma! 

En Ninetta en Marcel heel erg veel succes toegewenst met de herhalingslessen!

e9510 psf medical rescuebag nieuw