Kandidaten behalen Scubadoe-snorkeldiploma

Op donderdag 23 februari 2017 konden vier enthousiaste zwemmers tijdens een snorkelexamen bij AZL in zwembad De Fluit in Leidschendam laten zien wat zij tijdens de snorkellessen hadden geleerd. En met succes: Alle vier gingen ze met een felbegeerd Scubadoe snorkeldiploma van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) naar huis. Twee kandidaten behaalden het Scubadoe-diploma snorkelen A en twee het diploma snorkelen B. 

ScubadoeScubadoe snorkelen 
AZL biedt twee verschillende reeksen snorkeldiploma’s aan. Zo wordt er lesgegeven voor de bekende snorkeldiploma’s die deel uitmaken van de zwemvaardigheidsdiploma’s, maar bij AZL bestaat ook de mogelijkheid om de snorkeldiploma’s A, B en C van de NOB te halen.

De eisen voor deze diploma’s zijn niet zo zeer zwaarder dan bij de snorkeldiploma’s van de zwemvaardigheden, maar er wordt strenger gelet op de technische uitvoering van de oefeningen. De diploma’s moeten namelijk een goede opstap kunnen zijn naar een duikopleiding. Tenslotte kunnen verkeerd uitgevoerde technieken bij het duiken gevaar opleveren voor de duiker of zijn/haar buddy. 

Het examen verliep vlekkeloos dankzij de goede samenwerking tussen juf Laura en meester Mark. Binnen 45 minuten werd het hele programma afgewerkt. De kandidaten gaan nu oefenen voor het volgende snorkeldiploma. Meer informatie over Scubadoe snorkelen vindt u hier